Parížske rožteky

3 hlasů
Tlačiť Tisknout
Příprava
Príprava:
30 minút
Vaření
Varenie:
10 minút

Ingrediencie

Na cesto:

Na krém:

Na polevu:

Postup

POSTUP:

Základ na krém si pripravte deň vopred. Smotanu zahrejte, nalámte do nej ľadové gaštany a nechte ich rozpustiť. Zmes v miske prikryte fóliou a nechajte cez noc v chlade. Na druhý deň z nej vyšľahajte hustý krém. Na cesto zmiešajte v mise múku, orechy a cukor. Pridajte pokrájané maslo a žĺtok. Všetko dôkladne prepracujte, kým nevznikne hladké cesto bez hrudiek. Formičky na rožteky vymažte maslom. Naplňte ich cestom, poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte ich 10 minút v rúre predhriatej na 180 °C. Potom ich vyklopte na rovnú podložku a nechajte vychladnúť. Krém preložte do vrecúška so zdobiacou špičkou a naneste na vychladené rožteky. Čokoládu nalámte do sklenenej alebo antikorovej misky. Nechajte ju rozpustiť vo vodnom kúpeli. Pridajte maslo, nechajte ho tiež rozpustiť a miešajte, kým sa obe suroviny nespoja do lesklej polevy. Rožteky prelejte a nechajte stuhnúť.  

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu