Ingrediencie

Postup

V hrnčeku si vytvoríme kvások z droždia, časti mlieka a cukru, necháme vzísť. Len čo má čiapočku alebo buble, šumí, pridáme k nemu žĺtok, vanilkový cukor, zvyšok mlieka a cukru, rozpustenú masť, štipku soli s múkou. Vyhnetieme jemné a vláčne cesto, ktoré necháme pod pokrievkou kysnúť. Len čo sa zdvojnásobí (cca 40 – 50 minút), poprekladáme ho a pomúčenými rukami alebo valčekom rozvaľkáme do okrúhlej formy, v ktorej máme papier na pečenie. Na toto množstvo cesta je ideálny priemer okrúhlej formy 30 cm. Ak by sme chceli ovocný koláč urobiť na plech, tak zdvojnásobíme množstvo ingrediencií a tvarohu na cesto.

V mise vyšľaháme tvaroh s cukrami a smotanou na jemný krém, ktorý rozotrieme na povrch cesta. Na tvarohovú vrstvu nanesieme ovocie podľa chuti, môže byť zavarené, čerstvé, zamrazené.

Koláč vložíme do rozpálenej rúry na 180 °C. Pečieme, kým okraje nebudú krásne svetlé hnedasté.

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu