Ingrediencie
Postup
POSTUP
Šošovicu niekoľkokrát prepláchnite pod teplou vodou a potom ju dajte variť do osolenej vody. Šošovicu varte domäkka, aby bola tak na zhryz dobrá, ale nie rozvarená. Potom v prípade potreby zlejte prebytočnú vodu. Do uvarenej šošovice dajte ocot a dochuťte podľa potreby.
Počas varenia šošovice si nakrájajte na drobné kocky červenú cibuľu a dajte ju smažiť na rozpálený olivový olej. Cibuľku smažte na strednom plameni a čo najdlhšie, aby sa cibuľka stala krásne chrumkavá. Po usmažení ju dajte odkvapkať na papierový obrúsok.
Údené mäso nakrájajte na plátky a z oboch strán ho osmažte nasucho na panvici.
Na prípravu strateného vajca budete potrebovať menší hrniec. Dajte variť vodu a len čo začne vrieť, pridajte ocot. Za pomoci lyžice vytvorte čo najväčší vír a vložte doň vyklepnuté vajce z malej mištičky. Len čo tam vajce vložíte, snažte sa ešte trochu vytvoriť vír, aby sa žĺtok čo najlepšie obalil bielkom. Varte zhruba 3 minúty, potom vyberte dierovanou naberačkou a rovno servírujte. Šošovicu posypanú usmaženou cibuľkou podávajte s plátkom údeného mäsa.