Ingrediencie
Postup
POSTUPY:
Kokosové guľôčky - cca 35 kusov (najzdravší recept)
Mascarpone zmiešajte v miske s mletými mandľami, kokosom, kokosovou múkou a medom. Malo by vám vzniknúť krásne vláčne cesto, ktoré sa nebude lepiť. Cesto nechajte 10 minút odležať. Potom stačí už len do kúska cesta zabaliť mandľu, urobiť guľôčku a obaliť v strúhanom kokose. Aj keď sa cesto zdá mäkké, v chladničke krásne stuhne. Guľôčky skladujte v chladničke max. 1 až 2 týždne.
Rumové guľôčky - cca 30 ks
Piškóty rozmixujte na hladký prášok v sekáčiku a takisto potom rozmixujte aj vlašské oriešky. Vo veľkej mise zmiešajte piškóty, oriešky, práškový cukor a kakao. Potom pridajte maslo a začnite zmes miešať rukami a postupne pridávajte tuzemák. Malo by vám vzniknúť krásne cesto, ktoré drží pokope. Podľa potreby pridajte rum. Cesto nechajte do druhého dňa odležať v chladničke. Pred tvarovaním guľôčok si cesto vyberte z chladničky o niečo skôr, aby vám stihlo zmäknúť. Potom tvarujte z cesta guľôčky, ktoré obaľujte napríklad v rozsekaných lieskových orieškoch. Hotové guľôčky skladujte v chladničke max. 2 týždne.
Orieškové guľôčky - cca 25 ks
Oriešky, hrozienka a kokosový tuk spolu rozmixujte v mixéri. Ak nemáte výkonný mixér, tak oriešky a hrozienka rozmixujte v sekáčiku zvlášť a spojte ich v miske s kokosovým tukom. Možno použiť aj mlynček na mäso :).
Z hotového cesta už len stačí vytvoriť guľôčky a obaliť napríklad v rozsekaných pistáciách. Hotové guľôčky skladujte v chladničke max. 3 týždne.