Ingrediencie
Postup
Baklažán nakrájajte na plátky a opečte na olejom potrenej panvici. Na oleji opečte nakrájanú cibuľu a potom pridajte mäso. Opečte ho dohneda, vmiešajte lúpané paradajky, lístky rozmarínu, prelisovaný strúčik cesnaku, škoricu a trochu mletého muškátového orieška. Osoľte, okoreňte a zmes chvíľku nechajte prebublávať pod pokrievkou. V hrnci nechajte rozpustiť maslo. Pridajte múku a vymiešajte svetlú zápražku. Prilejte mlieko a miešajte metličkou, aby sa nevytvorili hrudky. Do hotového, mierne vychladnutého bešamelu zamiešajte syr. Do olejom vymasteného pekáčika dajte vrstvu baklažánu. Potom pridajte polovicu mäsa a opäť vrstvu baklažánu. Pridajte druhú polovicu mäsa, zvyšnú zeleninu a navrch nalejte bešamel. Pečte v rúre predhriatej na 180 °C dozlatista.