Mrkvové koláčiky
Koláčiky, ktoré poznáte od našich babičiek! Sú ním mrkvové koláčiky plnené lekvárom. Podávať ich môžete ako krehké koláčiky k popoludňajšiemu čaju či káve. Výborne sa hodia aj ako malá desiata či pochúťka pre deti do školy. Skvelé je, že mrkvové koláčiky máte hotové za veľmi krátky čas.
![/data/images/recepty/motives/699/5a/mrkvanky-recept-mora.webp](/data/images/recepty/motives/699/5a/mrkvanky-recept-mora.503x503.fit.q100.webp)
![Množství](/front/style/img/recepty/mnozstvi.png)
![Příprava](/front/style/img/recepty/priprava.png)
![Vaření](/front/style/img/recepty/vareni.png)
![Náročnost](/front/style/img/recepty/narocnost.png)
Ingrediencie
Postup
V mise jednoducho zmiešajte hladkú múku so štipkou soli, kypriacim práškom, nastrúhanou mrkvou a zmäknutým maslom. Cesto spracujte rukami na hladkú, nerozpadávajúcu sa konzistenciu.
![](/data/images/recepty/postup/Mrkvanky-priprava-testa.460x340.fit.q100.webp)
Spracované cesto zabaľte do fólie a dajte ho na pol hodiny do chladničky odpočinúť.
Odpočinuté cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske a vykrajujte z neho kolieska s priemerom 7 cm.
![](/data/images/recepty/postup/Mrkvanky-vykrajovani.460x340.fit.q100.webp)
Na každé vykrojené koliesko dajte pol lyžičky lekváru alebo obľúbenej domácej marmelády.
![](/data/images/recepty/postup/Mrkvanky-povidlova-napln.460x340.fit.q100.webp)
Každé koliesko preložte a okraj polkruhu pritlačte (stlačte) vidličkou.
![](/data/images/recepty/postup/Mrkvanky-pred-vlozenim-do-trouby.460x340.fit.q100.webp)
Mrkvové koláčiky pečte pri 170 stupňoch C cca 17 minút. Teplé koláčiky obaľte v práškovom cukre alebo len zľahka pocukrujte.