Mrkvové koláčiky
Koláčiky, ktoré poznáte od našich babičiek! Sú ním mrkvové koláčiky plnené lekvárom. Podávať ich môžete ako krehké koláčiky k popoludňajšiemu čaju či káve. Výborne sa hodia aj ako malá desiata či pochúťka pre deti do školy. Skvelé je, že mrkvové koláčiky máte hotové za veľmi krátky čas.
Ingrediencie
Postup
V mise jednoducho zmiešajte hladkú múku so štipkou soli, kypriacim práškom, nastrúhanou mrkvou a zmäknutým maslom. Cesto spracujte rukami na hladkú, nerozpadávajúcu sa konzistenciu.
Spracované cesto zabaľte do fólie a dajte ho na pol hodiny do chladničky odpočinúť.
Odpočinuté cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske a vykrajujte z neho kolieska s priemerom 7 cm.
Na každé vykrojené koliesko dajte pol lyžičky lekváru alebo obľúbenej domácej marmelády.
Každé koliesko preložte a okraj polkruhu pritlačte (stlačte) vidličkou.
Mrkvové koláčiky pečte pri 170 stupňoch C cca 17 minút. Teplé koláčiky obaľte v práškovom cukre alebo len zľahka pocukrujte.