Mriežkový tvarohový koláč s ríbezľami

Blažena Sádovská
555 hlasů
Tlačiť Tisknout

Ingrediencie

Postup

Cesto: do nádoby preosejeme múku zmiešanú s práškom do pečiva, pridáme vajíčka, maslo, práškový cukor a vypracujeme cesto. Plnka: tvaroh zmiešame s vanilkovým cukrom, vajíčkami, citrónovou kôrou, zlatým klasom a pridáme práškový cukor podľa chuti. Ríbezle odstopkujeme, umyjeme a necháme odkvapkať. Z cesta odoberieme 1/3 na mriežky. Zvyšnú časť rozvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť plechu. Rozmer 30x40 cm s vyššími bokmi. Plech vymastíme a vysypeme múkou. Cesto by malo siahať aj na boky plechu. Na cesto rozotrieme tvarohovú plnku a bohato posypeme ríbezľami. Zvyšnú 1/3 cesta rozvaľkáme, pokrájame na pásiky, z ktorých vytvoríme mriežky na povrchu koláča. Teplota 200°C 25 minút alebo podľa potreby. Necháme vychladnúť, posypeme práškovým cukrom a pokrájame na rezy.

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu