




Ingrediencie
Postup
Do misy nasypte hladkú múku, cukor a prášok do pečiva. Sypké ingrediencie premiešajte.
K sypkým ingredienciám pridajte štyri vajcia, jogurt a olej. Cesto na bábovku dobre vyšľahajte metličkou do hladka.
Rúru predhrejte na 170 stupňov C a mriežku si pripravte do nižšej polohy rúry.
Polovicu cesta nalejte do druhej misy. Pridajte dve ploché lyžice kakaa a dobre zamiešajte. Do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy pridávajte svetlé aj tmavé cesto po dvoch lyžiciach na striedačku. Najprv dajte na jedno miesto dve lyžice svetlého cesta a na rovnaké miesto dajte navrch dve lyžice tmavého kakaového cesta. Potom opäť na rovnaké miesto dajte po dvoch lyžiciach cesta svetlého a pokračujte v striedaní ciest, kým nebudete mať misy prázdne.

Mramorovú bábovku vložte do rúry a pečte 40 – 45 minút. Skúste špajdľou, či je bábovka vnútri dobre prepečená. Bábovku nechajte chladnúť v otvorenej rúre na mriežke. Vychladnutú bábovku vyberte a opatrne vyklopte z formy. Bábovku posypte práškovým cukrom a podávajte. Dobrú chuť!
