Ingrediencie
Postup
Pavlova je dokonalý letný dezert. Je hriešne sladký, ale s ovocím chutí skvele. Na náplň môžete použiť aj tvaroh, vyšľahanú smotanu alebo mascarpone. Z tejto dávky môžete pripraviť aj veľkú Pavlovu, ale tie malé vyzerajú efektnejšie.
Rúru predhrejte na 180 °C na teplovzduch. Horný aj dolný ohrev. Bielky vyšľahajte v robote dotuha. Postupne pridávajte cukor a šľahajte, až vznikne tuhý a lesklý sneh, ktorý tvorí špičky. Nakoniec doň zašľahajte ocot a škrob. Sneh preložte do zdobiaceho vrecúška. Na plech vyložený papierom na pečenie striekajte kolieska tak, aby bol plný aj stred, ale vznikla priehlbina na náplň. Vložte do rúry a teplotu stiahnite hneď na 120 °C. Korpusy pečte 50 minút. Rúru vypnite a nechajte ich v rúre chladnúť.
Ovocie dajte do rajnice, pridajte citrónovú kôru, vanilkový cukor a krátko povarte. Vmiešajte škrob, premiešajte a nechajte zmes trochu zhustnúť. Do každého korpusu pridajte lyžicou kyslú smotanu a navrch dajte ovocie. Ihneď podávajte.