Ingrediencie
Postup
Najprv si pripravte paradajkovú omáčku. Vo veľkej panvici si rozpáľte olivový olej a orestujte na ňom najemno nasekanú cibuľku. Cibuľku nechajte zosklovatieť. Len čo bude cibuľka hotová, pridajte prelisovaný cesnak a krátko ho orestujte. Potom pridajte paradajkové pyré, soľ a všetko nechajte zhruba 10 minút variť. Na záver pridajte nasekanú bazalku a zložte z plameňa.
Na mäso budete potrebovať veľkú misu. V nej zmiešajte najemno nasekanú jarnú cibuľku, mleté bravčové a hovädzie, vajíčka, soľ, čierne korenie, parmezán, olivový olej, nasekaný tymian a strúhanku. Zmes dôkladne premiešajte a v prípade potreby pre vytvarovanie mäsových gúľ pridajte viac strúhanky. Zo zmesi si potom urobte gule veľkosti pingpongovej loptičky.
Vo veľkom hrnci si rozpáľte slnečnicový olej a vložte doň na chvíľu zatiahnuť mäsové gule. Stačí zhruba minútka až dve, len aby sa mäso zatiahlo a pri pečení v omáčke v rúre sa nerozpadlo.
Len čo máte všetky mäsové gule osmažené, poukladajte si ich do väčšieho hlbokého plechu a zalejte ich pripravenou paradajkovou omáčkou. Plech dajte do vopred vyhriatej rúry na 200 °C a pečte 20 minút. Potom plech vyberte a všetko posypte zvyškom nastrúhaného parmezánu. Dajte potom znovu piecť na 10 minút.
Podávajte so špagetami alebo s inými obľúbenými cestovinami.