Maslová tekvica plnená šampiňónmi a syrom

412 hlasů
Tlačiť Tisknout

Ingrediencie

Postup

Maslovú tekvicu umyte a rozkrojte na dve polovice. Zbavte semienok, potrite olejom a osoľte. Dajte piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 °C na 30 minút.  

Do menšieho kastrólika dajte v osolenej vode variť prepláchnutú quinou.  

Kým sa tekvica pečie a varí quinoa, na panvici rozpáľte olivový olej a dajte naň orestovať nadrobno nakrájané šampiňóny. Hneď ako začnú šampiňóny zlatnúť, pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a restujte ju dozlatista.  

Po tom, ako sú šampiňóny s cibuľkou hotové, zmiešajte ich s quinoou, syrom cottage, nasekaným rozmarínom a tymianom. Zmes osoľte, okoreňte a všetko dôkladne premiešajte.  

Hneď ako je tekvica upečená, vydlabte väčšinu tekvice a pridajte ju do zmesi. Tekvicu naplňte zmesou, posypte kockami mozzarelly a dajte piecť znova do rúry na 180 °C na 10 minút.  

Podávajte s čerstvou zeleninou alebo obľúbenou prílohou. Výborná je však aj takto samotná

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu