Marokánky

Predstavujeme vám ďalšie pečené cukrovinky, ktoré treba aspoň na týždeň uložiť do chladu. Sú ním marokánky. Sladké ovocie a chrumkavé orechy do koláčikov patria a práve v marokánkach objavíte oboje. Doprajte si ich s nami.

3 hlasů
Tlačiť Tisknout
Marokánky - recept
Množství
Množstvo:
2 plechy
Příprava
Príprava:
15 minút
Vaření
Varenie:
15 minút
Náročnost
Náročnosť:
snadné

Ingrediencie

Postup

V hrnci rozohrejte smotanu s cukrom a štipkou mletej vanilky. Pridajte med, maslo a múku s vločkami a varte, kým nevznikne hustá hmota. Hrniec odstavte.

Pridajte orechy rozomleté na väčšie kusy a takisto ovocie. Teraz máte pripravenú hustú hmotu tzv. na lyžičku.

Marokánky - mora - recept - príprava cesta

Keď zmes na marokánky schladne, na papier na pečenie lyžičkou ukladajte malé kôpky. Nechajte okolo nich dostatočné medzery, marokánky sa roztiahnu do šírky. 

Marokánky - mora - recept - pripraveno k pečeniu

Pečte pri 175 stupňoch Celzia 15 minút. Po vychladení potrite spodnú stranu marokánok rozpustenou čokoládou.

Marokánky - mora - recept - upečené marokánky potreté polevou
TIPY A RADY: marokánky sú veľmi tvárne cukrovinky. Môžete skúsiť zamieňať ovocnú aj orechovú časť

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu