Ingrediencie
Postup
V miske zmiešajte špaldovú múku, mleté mandle (prípadne mandľovú múku), kypriaci prášok a štipku soli. Potom pridajte jablčné pyré. Jablčné pyré zaistí hotovému chlebíčku vláčnosť a trvanlivosť. Na teplom mieste nechajte povoliť kokosový tuk, zmiešajte ho s obľúbeným sladidlom (my sme použili javorový sirup) a pridajte ho do cesta.
Všetko dôkladne premiešajte a postupne vmiešajte teplú vodu. Nakoniec do cesta pridajte hrozienka a čokoládu nasekanú na malé kúsky.
Formu na pečenie na biskupský chlebíček si vyložte papierom na pečenie. Nalejte do nej cesto, ktoré posypete plátkami mandlí. Pečte vo vyhriatej rúre na 170 °C, približne 60 minút.
Po upečení vyklopte chlebíček z formy, a pokiaľ odoláte, tak ho nechajte vychladnúť. Mandľovo-čokoládový chlebíček je skvelý k čaju alebo ku káve.