Mandarínková roláda

Ywett Petrášová
549 hlasů
Tlačiť Tisknout

Ingrediencie

Postup

Najskôr vyšľaháme sneh a vymiešame žĺtky s cukrom do penista. Postupne pridáme preosiatu múku a opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov. Nakoniec vmiešame kakao.

Cesto vylejeme na plech s rozmerom 36x26 cm vyložený papierom na pečenie (papier som troška vymastila olejom) a upečieme, 10-15 minút na 180 °C (plynová rúra: 3 stupeň). Upečené cesto dáme hneď na vlhkú utierku a po 2 minútach, spolu s papierom, stočíme do rolády.

Mlieko dáme s vanilkovým cukrom variť, do vriaceho vlejeme zlatý klas rozmiešaný v troche studeného mlieka a uvaríme hustý krém. Maslo vymiešame s 5 PL práškového cukru a keď krém vychladne, pomaly ho vmiešame do masla a nakoniec dobre vyšľaháme. Roládu rozvinieme a natrieme plnkou, ku kraju dáme mandarínky.

Roládu opäť zavinieme a dáme stuhnúť do chladničky.

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu