Ingrediencie

Postup

Žĺtky vyšľaháme s tretinou cukru na hustú penu a z bielkov so zvyšným cukrom vyšľaháme tuhý sneh. Sneh spojíme so žĺtkovou penou a nakoniec opatrne vmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom do pečiva. Plech vyložíme papierom na pečenie a hmotu naň rovnomerne rozotrieme. Ihneď vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme v rúre asi 15 minút pri teplote 180 °C.
Necháme vychladnúť a medzitým si nachystáme malinový rozvar.

Príprava rozvaru:
Do hrnca vložíme maliny a pridáme kryštálový cukor, necháme chvíľočku povariť. Odstavíme a ponorným mixérom vymixujeme. Potom precedíme cez sitko, aby sme sa zbavili semienok. Necháme vychladnúť.

Pripravíme si malinovú polevu:
V mise vyšľaháme tvaroh s vychladeným malinovým rozvarom, nakoniec pridáme smotanu a opäť vyšľaháme.

Na vychladený plát cesta rozotrieme malinovo-tvarohovú polevu a urobíme mriežky z čokoládovej polevy (buď môžeme použiť hotovú čokoládovú polevu od Dr. Oetkera, alebo si vyrobíme z čokolády a tuku). Nakoniec rezy ozdobíme tým, že na ne naukladáme maliny a jedlé lístky (mäta, medovka…)
Dáme do chladničky.

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu