Ingrediencie
Postup
Cibule nakrájajte nadrobno a dozlatista ich osmažte na rozpustenej masti. Cibuľa dodá vášmu gulášu tmavšiu farbu, ak ju osmažíte dohneda. Dávajte si však pozor, aby ste ju nespálili.
Hovädziu nožinu si nakrájajte na menšie kocky a pridajte ich do hrnca k osmaženej cibuli. Mäsové kocky osoľte a okoreňte a za občasného miešania mäso osmažte zo všetkých strán.
Ak je mäso zo všetkých strán osmažené, poprášte ho mletou sladkou paprikou a mäso ešte raz krátko premiešajte. Teraz pridajte pretlačený cesnak, paradajkový pretlak aj pokrájané cherry paradajky a zalejte 700 ml vody alebo vývaru. Hrniec prikryte pokrievkou a mäso duste 30 minút.
Po 30 minútach pridajte do hrnca na prúžky nakrájané papriky a duste ďalších 90 minút. Ak sa mäso po tomto čase rozpadá, guláš je hotový. Ak sa vám zdá, že mäso potrebuje v hrnci ešte viac času, duste ho dlhšie. Takisto môžete do svojho guláša pridať viac vody alebo vývaru, ak sa vám zdá príliš hustý.