![/data/images/recepty/motives/711/07/madarsky-gulas-recept.jpg](/data/images/recepty/motives/711/07/madarsky-gulas-recept.503x503.fit.q100.jpg)
![Množství](/front/style/img/recepty/mnozstvi.png)
![Příprava](/front/style/img/recepty/priprava.png)
![Vaření](/front/style/img/recepty/vareni.png)
![Náročnost](/front/style/img/recepty/narocnost.png)
Ingrediencie
Postup
Cibule nakrájajte nadrobno a dozlatista ich osmažte na rozpustenej masti. Cibuľa dodá vášmu gulášu tmavšiu farbu, ak ju osmažíte dohneda. Dávajte si však pozor, aby ste ju nespálili.
![](/data/images/recepty/postup/Madarsky-gulas-suroviny.460x340.fit.q100.webp)
Hovädziu nožinu si nakrájajte na menšie kocky a pridajte ich do hrnca k osmaženej cibuli. Mäsové kocky osoľte a okoreňte a za občasného miešania mäso osmažte zo všetkých strán.
Ak je mäso zo všetkých strán osmažené, poprášte ho mletou sladkou paprikou a mäso ešte raz krátko premiešajte. Teraz pridajte pretlačený cesnak, paradajkový pretlak aj pokrájané cherry paradajky a zalejte 700 ml vody alebo vývaru. Hrniec prikryte pokrievkou a mäso duste 30 minút.
![](/data/images/recepty/postup/Madarsky-gulas-priprava.460x340.fit.q100.webp)
Po 30 minútach pridajte do hrnca na prúžky nakrájané papriky a duste ďalších 90 minút. Ak sa mäso po tomto čase rozpadá, guláš je hotový. Ak sa vám zdá, že mäso potrebuje v hrnci ešte viac času, duste ho dlhšie. Takisto môžete do svojho guláša pridať viac vody alebo vývaru, ak sa vám zdá príliš hustý.