Ingrediencie
Postup
Pripravte si zapekaciu misku a vymažte ju hrubšou vrstvou masla (využite cca 25 g pripraveného masla), aby sa losos nepripiekol. Do zapekacej misky vložte osušené filety lososa.
Nakrájajte citrón na plátky a tie rozprestrite okolo pripravených filiet. Filety lososa osoľte, pridajte na ne sušenú petržlenovú vňať, štipku sušeného cesnaku aj tymianu.

Filety dajte piecť do predhriatej rúry na 185 stupňov C a 20 – 25 minút.
Teraz si pripravte rýchlu citrónovú omáčku, ktorú v polovici pečenia pridáte do zapekacej misky k filetám. V rajnici rozpusťte 35 g masla. Za stáleho miešania prilejte do rajnice šťavu z polovice citróna a 70 ml kokosového mlieka. Varte 2 minúty.

Do omáčky na záver vmiešajte lyžicu medu. Pripravenú omáčku nalejte v polovici pečenia do zapekacej misky a dopekajte zvyšný čas.
Hotové filety lososa podávajte s jemnou zemiakovou kašou.