Losos na masle a citrónoch

Ryby by sme mali zaraďovať do jedálneho lístka čo najčastejšie. Vyskúšajte s nami svieži recept na lososa pečeného v rúre. Losos je rýchlo hotový a šťavnatý.

3 hlasů
Tlačiť Tisknout
Množství
Množstvo:
4 porcie
Příprava
Príprava:
10 minút
Vaření
Varenie:
20 minút
Náročnost
Náročnosť:
snadné

Ingrediencie

Postup

Pripravte si zapekaciu misku a vymažte ju hrubšou vrstvou masla (využite cca 25 g pripraveného masla), aby sa losos nepripiekol. Do zapekacej misky vložte osušené filety lososa.

Nakrájajte citrón na plátky a tie rozprestrite okolo pripravených filiet. Filety lososa osoľte, pridajte na ne sušenú petržlenovú vňať, štipku sušeného cesnaku aj tymianu.

Filety dajte piecť do predhriatej rúry na 185 stupňov C a 20 – 25 minút.

Teraz si pripravte rýchlu citrónovú omáčku, ktorú v polovici pečenia pridáte do zapekacej misky k filetám. V rajnici rozpusťte 35 g masla. Za stáleho miešania prilejte do rajnice šťavu z polovice citróna a 70 ml kokosového mlieka. Varte 2 minúty.

Do omáčky na záver vmiešajte lyžicu medu. Pripravenú omáčku nalejte v polovici pečenia do zapekacej misky a dopekajte zvyšný čas.

Hotové filety lososa podávajte s jemnou zemiakovou kašou.

TIPY A RADY: my sme tentoraz pripravili lososa s vyšľahanou zemiakovou kašou. Prílohou k lososovým filetám môže nabudúce byť rôzna kombinácia zeleniny a zeleninového šalátu alebo obľúbený zemiakový šalát.
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu