Ingrediencie
Postup
Horúce letné dni fandia ľahkým šalátom. Zelenina je v letnom období najchutnejšia, tak by bola škoda ju nevyužiť, nemyslíte? Vyskúšajte ľahký chutný šalát s pečeným lososom. Ľahké svieže jedlo je v tomto období absolútne ideálne. Náš šalát sme dnes spestrili chutným avokádom. Vyskúšajte to tiež.
- Lososové filety očistite, potrite olivovým olejom a pokvapkajte citrónovou šťavou. Na filety pridajte soľ, čierne korenie a bylinky a buď dajte rovno piecť, alebo pred pečením dajte lososové filety na pol hodinky odležať do chladničky. Pečte 25 minút na 210 stupňov.
- Pripravte si veľkú misu na letný šalát. Najprv si nakrájajte avokádo na malé kocky, reďkovky na kolieska a cherry paradajky na polovice.
- Listy valeriánky aj čakanky zmiešajte s pokrájaným avokádom, paradajkami a reďkovkami.
- Šalát premiešajte s olejom, octom, sirupom a citrónovou šťavou. Osoľte a okoreňte.
600 g lososových filiet očistite, potrite ich olivovým olejom a pokvapkajte ich citrónovou šťavou. Na lososové filety pridajte soľ, čierne korenie a bylinky. Filety buď dajte rovno piecť, alebo ich pred pečením dajte na pol hodinky až hodinu odležať do chladničky. Filety nasajú citrón a aj vďaka koreniu budú chutnejšie a šťavnatejšie. Rybu pečte 25 minút na 210 stupňov C.
Pripravte si veľkú, ideálne hlbokú misu na letný šalát. Najprv si nakrájajte avokádo na malé kocky, reďkovky na kolieska a cherry paradajky na polovice.
Listy valeriánky aj čakanky zmiešajte s pokrájaným avokádom, paradajkami a reďkovkami.
Šalát premiešajte s olejom, octom, sirupom a citrónovou šťavou. Osoľte a okoreňte.
Lososové filety podávajte na vychladenom letnom šaláte. Dobrú chuť!
Tipy a rady na záver
Tomuto šalátu by slušal aj syr. Do šalátu môžete skúsiť pridať obľúbený feta syr alebo iný čerstvý syr.