Bolonské lasagne s mletým mäsom

Recept na jednoduché domáce lasagne s bolonským ragú z mletého hovädzieho mäsa a zeleniny s pravým bešamelom. Vyladená chuť cestovín bolognese.

22 hlasů
Tlačiť Tisknout
Recept na lasagne bolognese s mletým hovädzím mäsom, zeleninou a bešamelom
Množství
Množstvo:
6 porcí
Příprava
Príprava:
30 minut
Vaření
Varenie:
2 hodiny
Náročnost
Náročnosť:
jednoduché

Ingrediencie

Postup

OMÁČKA BOLOGNESE: Najprv si pripravte zmes do lasagní. Na oleji osmažte cibuľku a pridajte mleté mäso. Mäso nechajte zatiahnuť a medzitým si nachystajte mrkvu a petržlen, ktoré očistené nastrúhajte na strúhadle nahrubo. Nachystanú zeleninu pridajte do hrnca a ešte chvíľku opekajte. Nakoniec pridajte soľ, čierne korenie, paradajkový pretlak a vodu. Takto zmes prikryte pokrievkou a duste približne hodinu.

BEŠAMEL: Medzitým si pripravte bešamel. Nechajte si v kastróliku rozpustiť maslo a postupne primiešavajte múku, kým vám nevznikne zápražka. Do zápražky nalejte mlieko, poriadne miešajte metličkou, zmes priveďte do varu a na miernom plameni ju varte, kým nezhustne. Nakoniec ju dochuťte soľou a muškátovým orieškom. 

LASAGNE: Lasagne postupne vyskladajte tak, že na spodok pekáčika rozprestrite vrstvu mäsovej zmesi, na ňu dajte plátky cestovín, na cestoviny bešamel, mäsovú zmes a všetko posypte parmezánom. Takto pokračujte, kým všetko nespotrebujete. Poslednú vrstvu majte mäsovú a tú posypte zvyškom parmezánu a položte na ňu pokrájanú mozzarellu. Takto nachystané lasagne dajte do rúry vyhriatej na 200 °C a zakryté ich pečte hodinu. Po hodine pečenia lasagne odkryte a nechajte ich ešte približne 10 minút zapiecť. 

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu