Langoše zo zakysanej smotany

Každý z nás už určite neraz ochutnal langoše z pouličného stánku. Ak by ste radi langoše vyskúšali aj doma, pripravili sme pre vás rýchly recept z kysnutého cesta a kyslej smotany. Nadýchané langoše môžete s nami podávať tradične alebo napríklad aj na sladko.

3 hlasů
Tlačiť Tisknout
Recept na voňavé a chrumkavé domáce langoše zo zakysanej smotany
Množství
Množstvo:
10 ks
Příprava
Príprava:
30 minút
Vaření
Varenie:
45 minút
Náročnost
Náročnosť:
snadné

Ingrediencie

Na cesto

Na oblohu

Postup

Najprv si pripravte kvások. Do vyššej nádoby nalejte 100 ml teplého mlieka, pridajte 1/2 lyžičky kryštálového cukru a vrchovatú lyžicu múky (30 g). Dobre premiešajte. Do pripravenej zmesi rozdrobte droždie, znovu premiešajte, nádobu zakryte utierkou a nechajte na teplom mieste vzísť kvások. Bude to trvať 15 minút. 

Vo väčšej mise premiešajte múku so soľou. Pridajte kyslú smotanu izbovej teploty, zostávajúci podiel mlieka (100 ml) takisto izbovej teploty a tiež kvások. Spracujte lyžicou/vareškou a neskôr rukami na hladké cesto. Pomôcť si môžete aj robotom. Ak treba, pridajte múku, aby sa cesto nelepilo. Hotové cesto jemne poprášte múkou, vložte ho do väčšej misy a nechajte ho pod utierkou kysnúť aspoň pol hodiny. 

Recept na voňavé a chrumkavé domáce langoše zo zakysanej smotany - príprava - cesto

Je ideálne langoše tvarovať rukami, ktoré ste predtým natreli olejom. Tvarovanie vám tak pôjde ľahko. Môžete tiež langoše „rozťahať“ na placku na tanieriku, ktorý ste predtým natreli olejom. Vyskúšajte, ktorý variant vám bude viac vyhovovať. 

Recept na voňavé a chrumkavé domáce langoše zo zakysanej smotany - príprava - tvarovanie a smaženie

Vo veľkej panvici rozpáľte olej. Z vykysnutého cesta odtrhujte kusy vhodné na takú veľkosť langoša, akú si predstavujete. Môžete vytvárať veľké langoše, aké poznáte z tradičných stánkov, ale aj malé, ktoré môžete smažiť napríklad po dvoch a viac kusoch. 

Recept na voňavé a chrumkavé domáce langoše zo zakysanej smotany - příprava - vykysnuté cesto a smaženie

Každý langoš osmažte z oboch strán na strednom plameni dozlatista.

Langoše posypte strúhaným syrom a pridajte tradične aj kečup. Dobrú chuť!

Recept na voňavé a chrumkavé domáce langoše zo zakysanej smotany
TIPY A RADY: skúste na langoše pridať čerstvú jarnú cibuľku pokrájanú na malé kolieska.

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu