Ingrediencie
Postup
POSTUP:
Cibuľu nakrájajte najemno, zázvor na malé kúsky, papriku a mäso na kocky a zemiaky s cesnakom na tenké plátky. Mäso osoľte a okoreňte.
Rozohrejte panvicu, pridajte trochu oleja a opečte na ňom cibuľu. Pridajte mäso a opekajte dozlatista. Vmiešajte papriku, zemiaky, plátky cesnaku a všetko opečte. Potom nechajte pod pokrievkou 5 minút.
Vmiešajte zázvor, karí pastu a miešajte, kým sa celkom nerozpustí. Potom pridajte do pokrmu scedený cícer, prilejte kokosové mlieko a všetko prehrejte. Stiahnite z ohňa.
Karí podávajte s ryžou. Môžete pokvapkať limetkou a doplniť bylinkami.
Tip: Karí môžete pripraviť zo zeleniny podľa sezóny. Skvele bude chutiť so špargľou, paradajkami, zelenou fazuľkou aj hráškom. Ak máte radi pikantné chute, pridajte viac červenej karí pasty.