Kurací vývar s celestínskymi rezancami

Kurací vývar je skutočne prírodná medicína. A práve teraz, keď vonku zažívame teplotné výkyvy, sa nášmu organizmu taká dávka zdravej polievky bude hodiť. My sme pre vás pripravili kurací vývar s celestínskymi rezancami, ktoré urobia z polievky hravo hlavný chod. Celozrnné palacinky pokrájané na rezance vašu podávanú polievku tiež dokonale skrášlia. 

3 hlasů
Tlačiť Tisknout
Množství
Množstvo:
2 litre vývaru
Příprava
Príprava:
30 minút
Vaření
Varenie:
3–4 hodiny
Náročnost
Náročnosť:
náročné

Ingrediencie

Na kurací vývar:

Na celestínske rezance:

Na hotovú polievku:

Postup

Kuracie kusy opláchnite a vložte do hrnca. Do hrnca nalejte 2 litre studenej vody a pridajte korenie. Vodu priveďte do varu, stiahnite teplotu a 2 hodiny nechajte vývar ťahať (nie bublať). Nezabúdajte z vývaru zbierať penu.

Po 2 hodinách pridajte do vody k mäsu očistenú zeleninu. Zeleninu stačí nakrájať na väčšie kusy. Cibuľu rozkrojte napoly a nechajte jej šupku pre krásnu farbu vývaru.

Za hodinu zlejte vývar cez sito. Použitú zeleninu vyhoďte a chudé mäso z kuracích kusov oberte nabok. 

Do čistého vývaru teraz nastrúhajte čerstvú zeleninu – mrkvu s petržlenom a zelerom. Pridajte na kolieska nakrájaný pór. Polievku priveďte do varu a varte do zmäknutia zeleniny. Vďaka nastrúhaným kúskom je už polievka rýchlo hotová. Do polievky pridajte obraté kuracie mäso a dochuťte ju soľou a čiernym korením. 

Všetky ingrediencie na celestínske rezance vyšľahajte metličkou na hladkú a riedku zmes. Je to zmes podobná tej na klasické palacinky. Celozrnné palacinky smažte z oboch strán na rozpálenej panvici vymazanej olejom. Hotové celozrnné palacinky zrolujte a nakrájajte na rezance. 

Hotovú kuraciu polievku podávajte s petržlenovou vňaťou a domácimi celestínskymi rezancami, ktoré ste si sami usmažili. Dobrú chuť! 

TIPY A RADY: vývar varte o niečo dlhšie, ak ho chcete mať silnejší.
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu