Kurací vývar s celestínskymi rezancami
Kurací vývar je skutočne prírodná medicína. A práve teraz, keď vonku zažívame teplotné výkyvy, sa nášmu organizmu taká dávka zdravej polievky bude hodiť. My sme pre vás pripravili kurací vývar s celestínskymi rezancami, ktoré urobia z polievky hravo hlavný chod. Celozrnné palacinky pokrájané na rezance vašu podávanú polievku tiež dokonale skrášlia.
![/data/images/recepty/motives/706/f0/kureci-vyvar-mora.webp](/data/images/recepty/motives/706/f0/kureci-vyvar-mora.503x503.fit.q100.webp)
![Množství](/front/style/img/recepty/mnozstvi.png)
![Příprava](/front/style/img/recepty/priprava.png)
![Vaření](/front/style/img/recepty/vareni.png)
![Náročnost](/front/style/img/recepty/narocnost.png)
Ingrediencie
Na kurací vývar:
Na celestínske rezance:
Na hotovú polievku:
Postup
Kuracie kusy opláchnite a vložte do hrnca. Do hrnca nalejte 2 litre studenej vody a pridajte korenie. Vodu priveďte do varu, stiahnite teplotu a 2 hodiny nechajte vývar ťahať (nie bublať). Nezabúdajte z vývaru zbierať penu.
![](/data/images/recepty/postup/Kureci-vyvar-priprava-dame-varit-kure.460x340.fit.q100.webp)
Po 2 hodinách pridajte do vody k mäsu očistenú zeleninu. Zeleninu stačí nakrájať na väčšie kusy. Cibuľu rozkrojte napoly a nechajte jej šupku pre krásnu farbu vývaru.
![](/data/images/recepty/postup/Kureci-vyvar-pridame-orenovou-zeleninu.460x340.fit.q100.webp)
Za hodinu zlejte vývar cez sito. Použitú zeleninu vyhoďte a chudé mäso z kuracích kusov oberte nabok.
![](/data/images/recepty/postup/Kureci-vyvar-priprava-slijeme-vyvar-pres-syto.460x340.fit.q100.webp)
Do čistého vývaru teraz nastrúhajte čerstvú zeleninu – mrkvu s petržlenom a zelerom. Pridajte na kolieska nakrájaný pór. Polievku priveďte do varu a varte do zmäknutia zeleniny. Vďaka nastrúhaným kúskom je už polievka rýchlo hotová. Do polievky pridajte obraté kuracie mäso a dochuťte ju soľou a čiernym korením.
![](/data/images/recepty/postup/Kureci-vyvar-pridame-nastrouhana-zelenina.460x340.fit.q100.webp)
Všetky ingrediencie na celestínske rezance vyšľahajte metličkou na hladkú a riedku zmes. Je to zmes podobná tej na klasické palacinky. Celozrnné palacinky smažte z oboch strán na rozpálenej panvici vymazanej olejom. Hotové celozrnné palacinky zrolujte a nakrájajte na rezance.
![](/data/images/recepty/postup/Kureci-vyvar-priprava-celestynske-nudle-2.460x340.fit.q100.webp)
Hotovú kuraciu polievku podávajte s petržlenovou vňaťou a domácimi celestínskymi rezancami, ktoré ste si sami usmažili. Dobrú chuť!