Krupicová kaša
Trúfam si tvrdiť, že krupicovú kašu poznáte všetci zo svojho detstva. Dnešné deti ju tiež poznajú a majú ju vo veľkej obľube. Okolo krupicovej kaše však stále panujú dohady. Kašu pred konzumáciou miešať, alebo nemiešať? Ako je to u vás? (U nás z rodiny nikto nemieša.)
Ingrediencie
Postup
Jednoducho nalejte pol litra mlieka do hrnca a priveďte ho do varu. V čase varu postupne nasypte do mlieka 60 g (5 plochých lyžíc) detskej krupice a za stáleho miešania krupicovú kašu varte niekoľko minút do zhustnutia. Pamätajte si, že kaša na tanieri vždy ešte zhutnie.
Hotovú krupicovú kašu rozlejte do pripravených tanierov. Najprv na kašu položte plátok masla, potom ju dochuťte podľa vlastných preferencií. My s dcérkou sme kašu dochutili nadrobno nasekanými kúskami mandlí, trstinovým cukrom zmiešaným so škoricou, čučoriedkami a lístkami mäty.