Krémová tekvicová polievka s kokosovým mliekom

Vyskúšajte s nami recept na výdatnú tekvicovú polievku. Tekvicový krém sme prevoňali karí korením, pridali sme sladkú mrkvu a zdravé kokosové mlieko. Sladká polievka chutí nielen dospelým, ale hlavne deťom. Vyskúšajte ju.

3 hlasů
Tlačiť Tisknout
Množství
Množstvo:
8 porcií
Příprava
Príprava:
20 minút
Vaření
Varenie:
30 minút
Náročnost
Náročnosť:
snadné

Ingrediencie

Postup

V hrnci si rozpusťte plátok masla a nechajte na ňom zosklovatieť najemno pokrájanú červenú cibuľu.

Maslovú tekvicu zbavte šupky a jadierok a pokrájajte ju na kocky. Tie pridajte k cibuli do hrnca a osmažte ich. K osmaženým kockám tekvice pridajte mrkvu nakrájanú na kolieska a zemiak nakrájaný na kocky.

Zeleninu zalejte vývarom. Pridajte soľ, čierne korenie, lyžičku karí korenia, premiešajte a nechajte variť pod pokrievkou, kým nebude zelenina mäkká. Približne 20 minút. 

Teraz pridajte 150 ml kokosového mlieka izbovej teploty. Nechajte minútku prebublať.

Teraz už stačí len polievku rozmixovať ručným mixérom, prípadne dochutiť, a tekvicový krém môžete podávať. Na každý tanier pridajte lyžicu bieleho jogurtu a pár slnečnicových (alebo tekvicových) semienok. Dobrú chuť!

TIPY A RADY: ak by ste polievku podávali výhradne dospelým, odporúčame ju dochutiť troškou čili, aby získala skvelý šmrnc. Polievku s kokosovým mliekom môžete podávať aj s plátkami kokosu.
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu