Krémová tekvicová polievka s kokosovým mliekom
Vyskúšajte s nami recept na výdatnú tekvicovú polievku. Tekvicový krém sme prevoňali karí korením, pridali sme sladkú mrkvu a zdravé kokosové mlieko. Sladká polievka chutí nielen dospelým, ale hlavne deťom. Vyskúšajte ju.
Ingrediencie
Postup
V hrnci si rozpusťte plátok masla a nechajte na ňom zosklovatieť najemno pokrájanú červenú cibuľu.
Maslovú tekvicu zbavte šupky a jadierok a pokrájajte ju na kocky. Tie pridajte k cibuli do hrnca a osmažte ich. K osmaženým kockám tekvice pridajte mrkvu nakrájanú na kolieska a zemiak nakrájaný na kocky.
Zeleninu zalejte vývarom. Pridajte soľ, čierne korenie, lyžičku karí korenia, premiešajte a nechajte variť pod pokrievkou, kým nebude zelenina mäkká. Približne 20 minút.
Teraz pridajte 150 ml kokosového mlieka izbovej teploty. Nechajte minútku prebublať.
Teraz už stačí len polievku rozmixovať ručným mixérom, prípadne dochutiť, a tekvicový krém môžete podávať. Na každý tanier pridajte lyžicu bieleho jogurtu a pár slnečnicových (alebo tekvicových) semienok. Dobrú chuť!