Ingrediencie
Postup
Postup
Všetku cibuľu nakrájajte na väčšie kusy a dajte do hrnca osmažiť na olivovom oleji. Nechajte všetku cibuľu zosklovatieť, pridajte lyžičku sušeného tymianu a ešte chvíľku smažte. Dohromady takých 15 minút.
Potom zalejte vriacou vodou (ak máte, použite pokojne zeleninový vývar) a nechajte na miernom stupni aspoň 30 minút variť. Potom polievku osoľte, pridajte varenú fazuľu (vďaka nej bude polievka krásne krémová a sýta) a všetko rozmixujte tyčovým mixérom dohladka. Ešte chvíľku povarte, asi 10 minút, a dochuťte opäť soľou aj čiernym korením.
Červená cibuľka je úžasná na ozdobu a v kombinácii s balzamikovým octom krásne doplní chuť polievky. Postup je jednoduchý – cibuľku nakrájajte na rezančeky a dajte na trochu olivového oleja osmažiť. Len čo začne chytať farbu, pridajte balzamikový ocot a cibuľku v ňom „povarte“, kým sa všetok ocot nevyvarí. Potom servírujte na cibulačce ako na fotografii.