Ingrediencie
Postup
Studené maslo pokrájame na menšie kocky. Pridáme múku, cukor, štipku soli a pripravíme mrveničku. Postupne pridávame ľadovú vodu a vymiesime krehké cesto. Pracujeme rýchlo, aby sa cesto nezačalo teplotou rúk rozpadávať. Hotové zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme do chladničky na cca 1 hodinu. Tvaroh vymiešame s cukrom podľa chuti a dužinou z vanilkového struku a odložíme do chladničky. Marhule umyjeme, odkôstkujeme a nakrájame na štvrtinky. Vychladnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 5 mm na veľkosť okrúhlej formy s vlnitým okrajom o priemere cca 29 cm. Prenesieme do formy, necháme vyššie okraje, presahujúce cesto založíme dovnútra a zľahka popritláčame. Na cesto rozotrieme tvarohovú náplň a na vrch poukladáme nakrájané marhule. Pečieme pri teplote 180 °C asi 40 minút. Hotový koláč necháme vychladnúť na mriežke, posypeme práškovým cukrom a ozdobíme lístkami mäty.