Ingrediencie
Postup
Ak neholdujete bravčovému mäsu, rovnakým spôsobom môžete pripraviť aj kuracie prsné alebo stehenné rezne. Tie stehenné budú šťavnatejšie. Huby môžete použiť tak lesné, ako aj čerstvé šampiňóny.
Huby a cesnak nakrájajte na plátky, papriku na prúžky a cibuľu nadrobno. Mäso naklepte, osoľte a okoreňte. Vo veľkej panvici nechajte rozpustiť trochu oleja a opečte na ňom mäso z oboch strán dozlatista. Potom ho vyberte a nechajte bokom. Do panvice pridajte ešte trochu oleja, potom cibuľu, huby a opečte. Po chvíli pridajte papriku, tiež opečte a potom dajte do panvice cesnak. Premiešajte, nechajte ho rozvoňať a pridajte lúpané paradajky. Do zmesi dajte lístky tymianu, osoľte, okoreňte a nechajte pod pokrievkou 15 minút prebublávať. Potom vráťte do panvice mäso a nechajte ďalších 10 minút pod pokrievkou na miernom ohni. Hotový pokrm podávajte s kuskusom, ryžou alebo zemiakovou kašou.