Kávový cheesecake
Tiež občas radi zavítate do kaviarne na nejakú chutnú tortičku? A radi by ste si jednu takú pripravili sami doma? Tak práve pre vás sme pripravili recept na kávový cheesecake, ktorý krásne vonia po čerstvej káve a jeho príprava nie je nijako zvlášť náročná. Krémová konzistencia torty vám prinesie úplný chuťový zážitok!
![/data/images/recepty/motives/703/f7/kavovy-chesecake-mora.webp](/data/images/recepty/motives/703/f7/kavovy-chesecake-mora.503x503.fit.q100.webp)
![Množství](/front/style/img/recepty/mnozstvi.png)
![Příprava](/front/style/img/recepty/priprava.png)
![Vaření](/front/style/img/recepty/vareni.png)
![Náročnost](/front/style/img/recepty/narocnost.png)
Ingrediencie
Na korpus
Na náplň
Na kávovú polevu
Postup
Najprv rozmixujte sušienky Lotus na múku. K sušienkam pridajte všetky sypké suroviny: hladkú múku, cukor a štipku soli. Sypké suroviny dobre premiešajte. Pridajte zmäknuté maslo, lyžicu bieleho jogurtu, celé vajce plus žĺtok a spracujte rukami na cesto.
Cesto dajte na 20 minút odležať a schladiť do chladničky. Medzitým si pripravte náplň. Metličkou vymiešajte tvaroh s mascarpone, cukrom, espressom, vajcami a kukuričným škrobom, ktorý zaistí kompaktnú konzistenciu upečeného cheesecaku. Dajte náplň bokom.
Z chladničky vyberte uležané cesto a vytlačte korpus do pripravenej formy (s priemerom 23 cm). Vytlačte aj okraje formy. Je žiaduce, aby aspoň dno formy bolo pokryté papierom na pečenie.
![](/data/images/recepty/postup/kavovy-chesecake-testo-ve-forme.460x340.fit.q100.webp)
Na vytlačený korpus pomaly nalejte pripravenú kávovú náplň.
![](/data/images/recepty/postup/kavovy-chesecake-mora-napln-do-testa.460x340.fit.q100.webp)
Cheesecake dajte piecť do rúry predhriatej na 180 stupňov C minimálne na 35 minút. Cheesecake je hotový, keď náplň už nemá konzistenciu riedku, ale krásne súdržnú.
![](/data/images/recepty/postup/kavovy-chesecake-mora-peceni.460x340.fit.q100.webp)
Cheesecake nechajte vychladnúť. Zatiaľ čo vám bude cheesecake chladnúť, pripravte si kávovú polevu. Uvedené množstvo vám vystačí na pokrytie celej torty.
![](/data/images/recepty/postup/kavovy-chesecake-mora-upeceno.460x340.fit.q100.webp)
V rajnici zahrejte smotanu. Pridajte kúsky horkej čokolády a uvarené espresso. Pri nízkom stupni miešajte metličkou, kým nezískate hladkú, lesklú konzistenciu kávovej polevy. Polevu nalejte na vychladený kávový cheesecake a dajte na hodinu až dve do chladničky.
Cheesecake podávajte s pekanovými orechmi alebo nalámanými sušienkami. Oboje je pre kávový cheesecake chuťovo vyhovujúce.