Kávový cheesecake
Tiež občas radi zavítate do kaviarne na nejakú chutnú tortičku? A radi by ste si jednu takú pripravili sami doma? Tak práve pre vás sme pripravili recept na kávový cheesecake, ktorý krásne vonia po čerstvej káve a jeho príprava nie je nijako zvlášť náročná. Krémová konzistencia torty vám prinesie úplný chuťový zážitok!





Ingrediencie
Na korpus
Na náplň
Na kávovú polevu
Postup
Najprv rozmixujte sušienky Lotus na múku. K sušienkam pridajte všetky sypké suroviny: hladkú múku, cukor a štipku soli. Sypké suroviny dobre premiešajte. Pridajte zmäknuté maslo, lyžicu bieleho jogurtu, celé vajce plus žĺtok a spracujte rukami na cesto.
Cesto dajte na 20 minút odležať a schladiť do chladničky. Medzitým si pripravte náplň. Metličkou vymiešajte tvaroh s mascarpone, cukrom, espressom, vajcami a kukuričným škrobom, ktorý zaistí kompaktnú konzistenciu upečeného cheesecaku. Dajte náplň bokom.
Z chladničky vyberte uležané cesto a vytlačte korpus do pripravenej formy (s priemerom 23 cm). Vytlačte aj okraje formy. Je žiaduce, aby aspoň dno formy bolo pokryté papierom na pečenie.

Na vytlačený korpus pomaly nalejte pripravenú kávovú náplň.

Cheesecake dajte piecť do rúry predhriatej na 180 stupňov C minimálne na 35 minút. Cheesecake je hotový, keď náplň už nemá konzistenciu riedku, ale krásne súdržnú.

Cheesecake nechajte vychladnúť. Zatiaľ čo vám bude cheesecake chladnúť, pripravte si kávovú polevu. Uvedené množstvo vám vystačí na pokrytie celej torty.

V rajnici zahrejte smotanu. Pridajte kúsky horkej čokolády a uvarené espresso. Pri nízkom stupni miešajte metličkou, kým nezískate hladkú, lesklú konzistenciu kávovej polevy. Polevu nalejte na vychladený kávový cheesecake a dajte na hodinu až dve do chladničky.
Cheesecake podávajte s pekanovými orechmi alebo nalámanými sušienkami. Oboje je pre kávový cheesecake chuťovo vyhovujúce.