Kapustová polievka

625 hlasů
Tlačiť Tisknout

Ingrediencie

Postup

Vo veľkom hrnci s hrubým dnom si na olivovom oleji osmažte nadrobno pokrájanú cibuľu. Len čo je cibuľa hotová, vyberte ju a do hrnca vložte na väčšie kúsky nakrájané mäso. Nepridávajte žiadny olej a mäso nechajte postupne zatiahnuť z každej strany. Do hrnca vkladajte vždy menšie množstvo mäsa, aby vám nezačalo púšťať šťavu.

Len čo je mäso zatiahnuté, pridajte cibuľu, trochu vody a zaprášte mletou paprikou. Premiešajte a pridajte zvyšok teplej vody a kyslú kapustu aj s nálevom. Nakoniec pridajte ešte soľ a čierne korenie, a nechajte variť 40 minút, alebo kým nebude mäso krásne mäkké.

Po uvarení pridajte na kocky nakrájané zemiaky a klobásu. Nechajte variť ešte zhruba 20 minút, kým nebudú zemiaky mäkké. V prípade potreby dochuťte soľou a čiernym korením.

Kapustnicu podávajte napríklad s čerstvým chlebom.


ODPORÚČAME:

Na varenie tradičných receptov nikdy nevyjdú z módy tradičné plynové sporáky MORA.
▷ Nájdite svojho predajcu MORA

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu