Ingrediencie
Postup
Rúru predhrejte na 150 °C. Do misy dajte bielky a vyšľahajte tuhý sneh. Do bielkovej hmoty postupne primiešavajte cukor zmiešaný so škrobom. Nakoniec pridajte ocot. Sneh je hotový, keď je lesklý a po vytiahnutí metly na šľahanie sa v ňom tvoria špičky.
Na papier na pečenie nakreslite kruh s priemerom približne 20 cm. Naneste naň bielkovú zmes a pomocou lyžice ho po stranách vyťahujte nahor, aby vznikol pekný tvar. Teplotu v rúre stiahnite na 120 °C a korpus sušte 80 až 90 minút. Potom rúru vypnite. Korpus nevyťahujte z rúry, nechajte ho tam vychladnúť.
Medzitým očistite hrušky a nakrájajte ju na mesiačiky. V panvici rozpustite maslo. Pridajte hrušky a opečte ich. Potom vmiešajte cukor a hrušky nechajte trochu skaramelizovať. Nakoniec poprášte všetko škoricou.
Smotanu vyšľahajte dotuha. Mascarpone prešľahajte a postupne doň zapracujte vyšľahanú smotanu.
Nakoniec pridajte hrušky.