Ingrediencie
Postup
Najprv si dajte variť zemiaky. Vodu, v ktorej sa zemiaky budú variť, dostatočne osoľte.
Medzitým, ako sa zemiaky varia, si môžete pripraviť zálievku a zeleninu do šalátu.
Do menšej misy si dajte hrubozrnnú horčicu, olivový olej, šťavu z citróna, soľ, čierne korenie a všetko dôkladne premiešajte. Ďalej si na tenké plátky nakrájajte cibuľu s reďkovkami a rukolu nakrájajte na väčšie kúsky.
Hneď ako sú zemiaky hotové, zlejte vodu a ešte teplé ich ošúpte a nakrájajte na tenké plátky. Výborne vám pomôže krájač na varené vajíčka.
Keď máte zemiaky ošúpané a nakrájané, zmiešajte ich so zálievkou. Zálievka do teplých zemiakov sa krásne vsiakne. Chvíľu počkajte, kým nebudú zemiaky zálievkou nasiaknuté a potom do zemiakov pridajte rukolu, reďkovky, červenú cibuľu a všetko opatrne, no dôkladne premiešajte.
Takýto šalát sa hodí ako príloha alebo samotný so zeleninou.