Krehký jablkový koláč s mrvenicou
Krehký jablkový koláč s tvarohom a mrvenicou je jemný, rýchly a výborný dezert, ktorý nemá chybu! Stačí pár základných surovín na prípravu tohto vláčneho koláča. S vôňou škorice a orechov poteší každý mlsný jazýček. Tento jednoduchý recept vás očarí ľahkou prípravou aj lahodnou chuťou.
Ingrediencie
Postup
V miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, cukor a rozpustené maslo a vytvorte mrvenicu. Približne hrsť mrvenice si odoberte bokom, k zvyšku pridajte vajíčko a vypracujte cesto. Cesto dajte do chladničky na chvíľku stuhnúť.
Medzitým si nastrúhajte jabĺčka nahrubo.
Cesto vyberte z chladničky a vyvaľkajte ho na tenkú okrúhlu placku, ktorou vyložte koláčovú formu (vymastenú tukom a vysypanú múkou) až po okraj. Na cesto dajte vrstvu tvarohu a potom vrstvu jabĺk. Jabĺčka posypte škoricovým cukrom a nasekanými vlašskými orechmi. Nakoniec koláč posypte mrvenicou.
Takto vložte koláč do rúry vyhriatej na 175 °C a nechajte ho piecť 50 minút. Hotový nechajte vychladnúť.