Ingrediencie
Postup
Do väčšej misy dajte zmäknuté maslo, k nemu prisypte zmes pomletých ovsených vločiek, špaldovej múky a pomletých vlašských orechov. Prisypte trstinový cukor a dobre premiešajte. Cesto spracujte rukami na mierne lepivú mrvenicu. Mrvenicu odložte bokom. (Neukladajte ju do chladničky, len ju nechajte na vzduchu odpočívať.)
Jablká olúpte, zbavte jadrovníkov a nakrájajte na malé kocky.
Rúru zapnite na 180 stupňov C. Crumble pečte teplovzduchom.
Misky vymažte tukom a vysypte múkou. Teraz do nich môžete vkladať na kocky nakrájané jablká. Zaplňte minimálne polovicu každej zapekacej misky. Jablká posypte vanilkovým cukrom aj škoricou a na záver ich posypte pripravenou ovseno-orechovou mrvenicou. Misky naplňte po okraj.
Pečte v predhriatej rúre 30 minút. To, že je crumble hotový, vám napovie zlatistá mrvenica a bublajúce rozvarené jablká. Dobrú chuť!