Jablčný crumble

Dnes vám ukážeme, ako upiecť výborný koláč, ktorý sa skladá len z jabĺk a chrumkavej mrvenice. Škoricou a vlašskými orechmi voňajúci crumble máte do hodinky hotový a verte, že vás príjemne zahreje. Podávame za tepla! :)

3 hlasů
Tlačiť Tisknout
Crumble - recept MORA
Množství
Množstvo:
6 porcií
Příprava
Príprava:
30 minút
Vaření
Varenie:
30 minút
Náročnost
Náročnosť:
snadné

Ingrediencie

Postup

Do väčšej misy dajte zmäknuté maslo, k nemu prisypte zmes pomletých ovsených vločiek, špaldovej múky a pomletých vlašských orechov. Prisypte trstinový cukor a dobre premiešajte. Cesto spracujte rukami na mierne lepivú mrvenicu. Mrvenicu odložte bokom. (Neukladajte ju do chladničky, len ju nechajte na vzduchu odpočívať.)

Jablká olúpte, zbavte jadrovníkov a nakrájajte na malé kocky. 

Rúru zapnite na 180 stupňov C. Crumble pečte teplovzduchom.

Misky vymažte tukom a vysypte múkou. Teraz do nich môžete vkladať na kocky nakrájané jablká. Zaplňte minimálne polovicu každej zapekacej misky. Jablká posypte vanilkovým cukrom aj škoricou a na záver ich posypte pripravenou ovseno-orechovou mrvenicou. Misky naplňte po okraj. 

Crumble recept - príprvá - plnenie misiek jablkami a posýpkou

Pečte v predhriatej rúre 30 minút. To, že je crumble hotový, vám napovie zlatistá mrvenica a bublajúce rozvarené jablká. Dobrú chuť! 

TIPY A RADY: AK máte radi hrozienka, neváhajte a pridajte ich pred pečením k jablkám. Podávať môžete crumble aj s jogurtovou čiapkou.

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu