Jablčná bábovka

Ak hľadáte jednoduchý hrnčekový recept na víkend, vyskúšajte rýchlu a vláčnu jablčnú bábovku. Kúsky jabĺk dodajú bábovke šťavnatosť a škorica s pomletými vlašskými orechmi bábovku výborne dochutí. Podávajte s čajom alebo kávou, tak ako to máte radi.

4 hlasů
Tlačiť Tisknout
Jablčná bábovka - recept
Množství
Množstvo:
1 bábovka (16 porcií)
Příprava
Príprava:
20 minút
Vaření
Varenie:
45 minút
Náročnost
Náročnosť:
snadné

Ingrediencie

Postup

Rúru si predhrejte na 175 stupňov. 

Do veľkej misy vsypte hladkú múku s práškom do pečiva, mleté vlašské orechy so škoricou a cukor. Sypké suroviny premiešajte.

K sypkým surovinám pridajte štyri žĺtky, olej a tvaroh z jednej vaničky. Cesto hustej konzistencie dobre premiešajte.

Zvyšné štyri bielky vyšľahajte na tuhý sneh. Sneh z bielkov po lyžiciach vmiešajte do hutného cesta, ktoré sa vďaka snehu zjemní a bude nadýchané.

Jablká olúpte a nakrájajte na malé kocky. Do vymastenej a vysypanej formy dajte tenkú vrstvu cesta. Posypte ho kockami jabĺk. Opakujte ešte dvakrát.

Bábovku vložte do predhriatej rúry do nižšej polohy a pečte približne 45 minút. Skúste špajľou, či je bábovka hotová. Cesto sa na špajľu nebude prichytávať.

Bábovku nechajte ideálne vychladnúť na mriežke. Po vychladnutí ju opatrne vyberte z formy a pred podávaním posypte práškovým cukrom alebo ozdobte podľa vlastnej chuti.

TIPY A RADY: do tejto bábovky sa skvele hodia aj hrozienka. Skúste ju nabudúce upiecť s nimi.

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu