Ingrediencie
Postup
Do misy si dajte hladkú múku, maslo izbovej teploty, práškový cukor, nasekané vlašské orechy, vajce, kakao a kôru z citróna. Všetko dôkladne premiešajte a vypracujte kompaktné cesto. Zabaľte ho do potravinárskej fólie a dajte ho na 30 minút odpočinúť do chladničky.
Len čo je cesto odležané, pomúčte si pracovnú plochu a vyvaľkajte z cesta placku asi 3 mm hrubú.
Pomocou okrúhlej vykrajovačky si povykrajujte párny počet koliesok. Vykrojené kolieska dajte na plech s papierom na pečenie a dajte piecť do vopred vyhriatej rúry na 160 °C. Išelské kolieska pečte cca 12 minút.
Len čo sú kolieska upečené, dajte ich dôkladne vychladnúť.
Počas chladnutia si pripravte krém, ktorým sa budú kolieska natierať. Do nasekaných vlašských orechov si dajte maslo izbovej teploty, práškový cukor, vanilkový cukor, čerešňovú marmeládu a rum. Všetko dôkladne premiešajte a s pripraveným krémom potrite polovicu upečených koliesok a zlepte ich s druhou polovicou.
Zlepené kolieska namočte z jednej strany do rozpustenej čokolády a na ešte tekutú čokoládu dajte celú polovicu vlašského orecha. Takto ozdobené ich vložte do chladničky stuhnúť.
Hotové koláčiky skladujte v chlade až do Vianoc.