Ingrediencie
Postup
POSTUP
Jačmenné krúpy si dajte minimálne jeden deň dopredu namočiť. Len čo sú krúpy napučané, dajte ich variť do osolenej vody. Množstvo vody stačí zhruba 1 cm nad jačmenné krúpy.
Sušené huby zalejte horúcou vodou, priklopte a nechajte 20 minút odležať. Len čo sú huby mäkké, vyberte ich z vody a nasekajte ich nadrobno.
Na panvici si rozohrejte 1 lyžicu masla a dozlatista na ňom orestujte najemno nakrájanú cibuľu. Potom pridajte nasekané huby a zalejte zhruba 1 naberačkou vody z húb. Premiešajte a zaklopte pokrievkou. Duste 15 minút na miernom plameni.
Po tom, ako sú krúpy hotové, ich pridajte k cibuľke a hubám. Osoľte, pridajte rascu, zvyšok masla a prelisovaný cesnak. Premiešajte a zalejte ½ naberačky vody z húb.
Všetko dajte do zapekacej formy a pečte vo vopred vyhriatej rúre na 230 °C s horným ohrevom zhruba 8 minút.