Ingrediencie
Postup
V elektrickej panvici si rozohrejte 3 lyžice olivového oleja a 50 g masla. Na masle a oleji orestujte na tenké plátky nakrájané šampiňóny. Šampiňóny pridávajte postupne, inak začnú púšťať vodu a budú sa dusiť. Len čo sú šampiňóny dozlatista orestované, preložte ich z panvice do misky.
V panvici si znovu rozpusťte zvyšok olivového oleja a masla a zľahka na ňom orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu s bielou časťou jarnej cibuľky.
Keď je cibuľka orestovaná, postupne prisypávajte ryžu. Tú pridávajte po trochách, aby sa spojila s tukom. Ryžu vopred nepreplachujte, škrob z ryže vytvorí mazľavé rizoto.
Len čo máte vmiešanú všetku ryžu, pridajte teplý vývar, bylinky a prelisovaný cesnak. Všetko dôkladne premiešajte, dajte na mierny stupeň, priklopte pokrievkou a za občasného miešania varte, kým ryža nevpije všetok vývar a nezačne byť mazľavá.
Keď je ryža hotová, vyberte bylinky a pridajte najemno nastrúhaný parmezán, kyslú smotanu a opražené huby. Znovu dôkladne premiešajte a nechajte 5 minút na miernom stupni a prikryté pokrievkou prevariť. Potom dochuťte soľou a korením.
Pri servírovaní posypte nadrobno nakrájanou zelenou časťou z jarnej cibuľky.