Hubová polievka

Výdatná hubová polievka vás nielen zasýti, ale tiež chuťovo poteší. Do polievky sme pridali suché víno aj obľúbený syr Brie. Hustú jesennú polievku môžete podávať na večeru alebo ako hlavný chod.

4 hlasů
Tlačiť Tisknout
Hubová polievka - recept
Množství
Množstvo:
5 porcií
Příprava
Príprava:
10 minút
Vaření
Varenie:
30 minút
Náročnost
Náročnosť:
snadné

Ingrediencie

Postup

Na masle orestujte cibuľu.  K cibuli postupne pridajte pokrájaný pór, zeler aj mrkvu. Zeleninu osoľte a okoreňte a za stáleho miešania zľahka osmažte.

Pridajte huby nakrájané na menšie kúsky a opäť premiešajte.

Teraz zalejte polievku v procese ružovým vínom a krátko sprudka povarte. (Použiť môžete aj víno biele.) 

Pridajte na kocky nakrájané zemiaky a zeleninový vývar. Polievku priveďte do varu a varte do zmäknutia zemiakov aj zeleniny. 

Polievku sčasti rozmixujte. 

Pridajte do nej syr Brie a ešte pozvoľna cca 10 minút varte, aby sa syr do polievky krásne roztiekol. Ak treba, hotovú polievku ešte dosoľte či dokoreňte.

Na záver prilejte smotanu a zľahka ju do polievky vmiešajte. Každú porciu podávajte posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou s plátkom syra Brie. Dobrú chuť!

TIPY A RADY: ak si potrpíte na krémové polievky, práve túto polievku si môžete rozmixovať na hladký krém. Podávať ju môžete napríklad s chrumkavými krutónmi.

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu