Ingrediencie
Postup
Na masle orestujte cibuľu. K cibuli postupne pridajte pokrájaný pór, zeler aj mrkvu. Zeleninu osoľte a okoreňte a za stáleho miešania zľahka osmažte.
Pridajte huby nakrájané na menšie kúsky a opäť premiešajte.
Teraz zalejte polievku v procese ružovým vínom a krátko sprudka povarte. (Použiť môžete aj víno biele.)
Pridajte na kocky nakrájané zemiaky a zeleninový vývar. Polievku priveďte do varu a varte do zmäknutia zemiakov aj zeleniny.
Polievku sčasti rozmixujte.
Pridajte do nej syr Brie a ešte pozvoľna cca 10 minút varte, aby sa syr do polievky krásne roztiekol. Ak treba, hotovú polievku ešte dosoľte či dokoreňte.
Na záver prilejte smotanu a zľahka ju do polievky vmiešajte. Každú porciu podávajte posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou s plátkom syra Brie. Dobrú chuť!