Ingrediencie
Postup
Múku, cukor, maslo, kokosový olej, žĺtok, štipku soli a citrónovú kôru spracujeme na hladké cesto. Podľa potreby môžeme pridať 2 – 3 lyžice studenej vody. Takto pripravené cesto zabalíme do potravinárskej fólie a dáme na 30 minút do chladničky.
Kým sa cesto na koláč uleží, pripravíme náplň. Bielok vyšľaháme so štipkou soli do tuha. Tvaroh, kyslú smotanu a vanilkový puding zmiešame v mise, osladíme podľa chuti a na záver vmiešame aj vyšľahaný bielok.
Hrušky olúpeme, vykrojíme jadrovníky a nakrájame na menšie kocky. Na panvicu dáme lyžicu prepusteného masla, pridáme hrušky, nasekané vlašské orechy a pár minút opekáme. Po chvíli pridáme med a škoricu a ešte chvíľu restujeme.
Cesto po 30 minútach vytiahneme z chladničky a na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme na tenký plát, ktorým vyložíme koláčovú formu s rozmerom cca 36 × 14 cm. Na cesto nalejeme tvarohovú náplň a rovnomerne rozprestrieme hrušky.
Ak chcete, môžete vrch koláča posypať posýpkou.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 50 minút.