Hovädzí krk na cesnaku a zelenine

Pripravte si výdatný obed z jedného hrnca, resp. panvice. Na mäkké dusené hovädzie si síce počkáte, ale zato vám garantujeme minimum riadu. Kocky z hovädzieho krku s cesnakom, zeleninou a zemiakmi z jednej panvice je prevoňané červeným vínom aj rozmarínom. Užite si tento luxusný eintopf.

3 hlasů
Tlačiť Tisknout
Hovädzí krk na cesnaku a víne - recept z jedného hrnca
Množství
Množstvo:
4 porcie
Příprava
Príprava:
30 minút
Vaření
Varenie:
120 minút
Náročnost
Náročnosť:
snadné

Ingrediencie

Postup

Kocky cibule osmažte aj s cesnakom na panvici na masti. Pridajte kocky hovädzieho krku, osoľte ho a okoreňte a opečte ho zo všetkých strán. Keď sa mäso dostatočne zatiahne, zalejte ho červeným vínom a vývarom (prípadne vodou) a duste tak dlho, kým nebude mäso mäkké.

Hovädzí krk na cesnaku a víne - recept z jedného hrnca - vyprážanie mäsa

Nakrájajte si zemiaky, mrkvu aj tekvicu na kocky. Vložte ich k mäsu. Pridajte bobkový list a dve lyžice paradajkového pretlaku a varte do zmäknutia zeleniny.

Hovädzí krk na cesnaku a víne - recept z jedného hrnca - dusenie mäsa so zeleninou

Ku koncu dusenia zmes ešte dochuťte. Podávajte posypané voňavým čerstvým rozmarínom. Dobrú chuť!

Hovädzí krk na cesnaku a víne - recept z jedného hrnca - hotový pokrm
TIPY A RADY: ak by ste k hovädziemu mäsu radi vyskúšali inú prílohu, jednoducho si pripravte recept bez zemiakov a hovädziu zmes s jesennou zeleninou podávajte s knedľou alebo napríklad s ryžou.

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu