Hovädzí krk na cesnaku a zelenine
Pripravte si výdatný obed z jedného hrnca, resp. panvice. Na mäkké dusené hovädzie si síce počkáte, ale zato vám garantujeme minimum riadu. Kocky z hovädzieho krku s cesnakom, zeleninou a zemiakmi z jednej panvice je prevoňané červeným vínom aj rozmarínom. Užite si tento luxusný eintopf.
Ingrediencie
Postup
Kocky cibule osmažte aj s cesnakom na panvici na masti. Pridajte kocky hovädzieho krku, osoľte ho a okoreňte a opečte ho zo všetkých strán. Keď sa mäso dostatočne zatiahne, zalejte ho červeným vínom a vývarom (prípadne vodou) a duste tak dlho, kým nebude mäso mäkké.
Nakrájajte si zemiaky, mrkvu aj tekvicu na kocky. Vložte ich k mäsu. Pridajte bobkový list a dve lyžice paradajkového pretlaku a varte do zmäknutia zeleniny.
Ku koncu dusenia zmes ešte dochuťte. Podávajte posypané voňavým čerstvým rozmarínom. Dobrú chuť!