Ingrediencie
Postup
Hliva ustricovitá je plná prospešných látok a tiež zlepšuje obranyschopnosť organizmu. Teraz na jeseň je ideálna na konzumáciu v mnohých receptoch. Jeden zdravý recept z úžasnej hlivy ustricovitej prinášame aj my vám. Výborný hlivový guláš si iste obľúbite.
- V hrnci rozpusťte maslo a osmažte na ňom cibuľku.
- Mrkvu nakrájajte na kolieska a hlivu na prúžky. Oboje pridajte k osmaženej cibuľke a orestujte.
- Zeleninový základ posypte sladkou paprikou, mletou rascou a múkou. Dobre premiešajte.
- Zalejte základ guláša vývarom.
- K vývaru pridajte paradajkový pretlak, červenú fazuľu, na kocky nakrájané zemiaky, soľ, čierne korenie, majorán a trstinový cukor.
- Varte, kým nebudú zemiaky mäkké
Začnite tým, že si v hrnci rozpustíte 3 lyžice masla a na nich osmažíte cibuľku dozlatista. K osmaženej cibuľke pridajte mrkvu, ktorú ste si nakrájali na kolieska, a hlivu ustricovitú nakrájanú na prúžky. Premiešajte a restujte cca 5 minút. Zeleninový základ posypte sladkou paprikou, mletou rascou a múkou. Všetko dobre premiešajte. Teraz pridajte liter zeleninového vývaru, paradajkový pretlak, prepláchnutú červenú fazuľu a na kocky nakrájané zemiaky. Osoľte, okoreňte. Pridajte lyžicu majoránu a lyžicu trstinového cukru. Guláš varte, kým nebudú zemiaky mäkké. Podávajte napríklad s hriankovým chlebom.
Tipy a rady na záver
Namiesto bielej múky môžete guláš zahustiť rozdrobeným chlebom. Skúste niekedy do guláša pridať nakrájanú, na panvici osmaženú slaninu. Guláš tak nabudúce prinesie novú chuť.