Ingrediencie
Postup
Na panvici si rozpáľte olivový olej a zľahka na ňom orestujte údené mäso. Po chvíli orestovania pridajte na kocky nakrájanú cibuľu a orestujte ju s mäsom dozlatista. Keď sú mäso a cibuľka hotové, poprášte zmes hladkou múkou a panvicu odstavte z platne.
Do väčšieho hrnca si dajte variť kapustu. Kapusta by mala byť celá ponorená, takže k nej pridajte trochu vody. Varte ju zhruba 15 minút. Len čo je kapusta hotová, odoberte väčšinu vody a nechajte v hrnci len jednu naberačku. Do hotovej kapusty postupne pridávajte mäsovú zmes a všetko dôkladne premiešajte, aby sa kapusta dobre zahustila múkou. V prípade potreby dochuťte soľou.
Na halušky si dajte variť osolenú vodu do veľkého hrnca. Olúpte si zemiaky a najemno ich nastrúhajte do vlhkej utierky. Len čo máte všetky zemiaky nastrúhané, vytlačte z nich väčšinu vody a dajte si ich do väčšej misy. K nastrúhaným zemiakom pridajte hladkú múku a vytvorte cesto, ktoré bude redšie, ale stále bude dobre držať pohromade. Hotové cesto pretlačte cez haluškovacie sito priamo do vriacej vody. Nechajte variť zhruba 3 minúty alebo kým halušky nevyplávajú.
Hotové halušky potom zmiešajte s kapustou.