Grófkine rezy

Vyskúšali ste ich tiež? Ide o veľmi známy múčnik. Spojenie maslového cesta s vrstvou jabĺk a sladkého snehu je absolútne slastná kombinácia. Uvidíte, že s nami si tento vznešený múčnik obľúbite aj za cenu náročnejšej prípravy pred samotným pečením. 

636 hlasů
Tlačiť Tisknout
Množství
Množstvo:
1 stredne veľký plech
Příprava
Príprava:
45 minút
Vaření
Varenie:
40 – 45 minút
Náročnost
Náročnosť:
náročné

Ingrediencie

Na cesto:

Na náplň:

Postup

S prípravou cesta začnite tak, že vaječné žĺtky vymiešate so zmäknutým maslom a s cukrom do hladkej peny. Do vzniknutej svetlej žĺtkovej peny pridajte preosiatu múku a kypriaci prášok. Prilejte mlieko izbovej teploty a ingrediencie dobre prepracujte na cesto. Odkrojte tretinu cesta a dajte ho do mrazničky na neskôr. Zvyšné dve tretiny cesta vytlačte prstami na dno pekáčika, ktorý máte vymastený maslom a vysypaný múkou.

Vlašské orechy nameľte a jednou polovicou zasypte vytlačené cesto. Teraz príde vrstva strúhaných jabĺk s hrozienkami. Jablká posypte škoricou, cukrom a zvyšnými mletými vlašskými orechmi.

Všetky bielky si vyšľahajte do riedkej peny. Do nej postupne zašľahávajte práškový cukor so škrobom. Šľahajte tak dlho, kým vám nevznikne lesklý sneh. Nakoniec zašľahajte lyžičku octu. Sneh rozotrite na jablčnú vrstvu a na sneh nastrúhajte cesto z mrazničky.

Rúru si predhrejte na 175 – 180 stupňov Celzia a grófkine rezy pečte cca 40 – 45 minút do zozlatnutia povrchu. Pečte v nižšej polohe vašej rúry. 

Tipy a rady na záver: Skúste deň vopred namočiť hrozienka do rumu. V jablčnej vrstve sa budú krásne vynímať.

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu