Grilované kura so zeleninou

390 hlasů
Tlačiť Tisknout

Ingrediencie

Postup

Najprv si urobíte marinádu na kura. V malom hrnci si rozpáľte olivový olej a nechajte na ňom speniť nasekanú cibuľu. Len čo začne cibuľa zlatnúť, pridajte prelisovaný cesnak a nechajte ho chvíľu orestovať. Potom pridajte sušené oregano, mletú škoricu a všetko dôkladne premiešajte. Pridajte trstinový cukor, ktorý nechajte mierne skaramelizovať. Ďalej pridajte sójovú omáčku, soľ a všetko dôkladne premiešajte. Na záver pridajte kečup a nechajte celú zmes chvíľu prevariť. Len čo je marináda hotová, dajte ju vychladiť.

Keď je studená, dajte si do veľkej misy kura, nasoľte ho zo všetkých strán a potrite marinádou. Marinádu naneste aj dovnútra kuraťa. Misu s kuraťom zaklopte a odložte do chladničky na hodinu marinovať.

Na rúre si zapnite funkciu gril a nechajte ju predhriať na 200 °C.

Medzi tým, ako sa kura marinuje, si pripravte zeleninu. Mrkvu olúpte a s paprikou nakrájajte na väčšie kúsky. Malé zemiačiky nechajte v celku a so zeleninou ich dajte do hlbokého plechu a osoľte.

Len čo je kura marinované a rúra predhriata, dajte na čo najnižšie poschodie plech so zeleninou a hneď nad zeleninu položte na rošt kura. Šťava z kuraťa bude krásne kvapkať do zeleniny.
Takto celé kura pečte zhruba 45 minút. Záleží na veľkosti kuraťa. Počas pečenia s kuraťom niekoľkokrát otočte, aby sa grilovalo zo všetkých strán.

Po tom, ako je kura hotové, vložte ho na plech so zeleninou, naporciujte na menšie kúsky a servírujte.

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu