Francúzske zemiaky

Francúzske zemiaky sú klasika z jedného pekáčika. Nájdete v nich mleté mäso, slaninu, zemiaky, vajcia, syr a smotanu – skrátka parádne jedlo, po ktorom sa každý oblíže.

3 hlasů
Tlačiť Tisknout
Francúzske zemiaky - recept
Množství
Množstvo:
5 porcií
Příprava
Príprava:
30 minút
Vaření
Varenie:
75 minút
Náročnost
Náročnosť:
snadné

Ingrediencie

Postup

Zapekaciu misu vymažte masťou a vysypte strúhankou.

Zemiaky zbavte šupky a nakrájajte ich na tenučké plátky, ktoré sa pri vrstvení môžu aj mierne prekrývať. Cibuľu nakrájajte na plátky a rozoberte na krúžky. Slaninu pokrájajte na plátky a tri vajcia uvarené natvrdo nakrájajte na plátky tiež.

Do zapekacej misy navrstvite zemiaky. Osoľte ich a okoreňte. Potom pridajte okorenené mäso, plátky slaniny, cibuľu a vajcia. Vrstvu s vajcami osoľte a okoreňte. 

 Poslednou vrstvou sú opäť zemiaky. Osoľte ich a okoreňte a zapekaciu misu vložte do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 45 minút. Ideálne ju vložte do nižšej polohy vašej rúry.

Počas pečenia si rozmiešajte jedno vajíčko v smotane a opäť osoľte a okoreňte. 

Po 45 minútach vyberte zapekaciu misu z rúry a francúzske zemiaky zalejte pripravenou smotanou s vajcom. Navrch zemiakov pridajte na plátky pokrájaný camembert. Dajte piecť do rúry do strednej polohy na ďalších 30 minút pri rovnakej teplote. 

TIPY A RADY: francúzske zemiaky podávajte s plátkami nakladanej cvikly.

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu