




Ingrediencie
Postup
Zapekaciu misu vymažte masťou a vysypte strúhankou.
Zemiaky zbavte šupky a nakrájajte ich na tenučké plátky, ktoré sa pri vrstvení môžu aj mierne prekrývať. Cibuľu nakrájajte na plátky a rozoberte na krúžky. Slaninu pokrájajte na plátky a tri vajcia uvarené natvrdo nakrájajte na plátky tiež.
Do zapekacej misy navrstvite zemiaky. Osoľte ich a okoreňte. Potom pridajte okorenené mäso, plátky slaniny, cibuľu a vajcia. Vrstvu s vajcami osoľte a okoreňte.
Poslednou vrstvou sú opäť zemiaky. Osoľte ich a okoreňte a zapekaciu misu vložte do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 45 minút. Ideálne ju vložte do nižšej polohy vašej rúry.
Počas pečenia si rozmiešajte jedno vajíčko v smotane a opäť osoľte a okoreňte.
Po 45 minútach vyberte zapekaciu misu z rúry a francúzske zemiaky zalejte pripravenou smotanou s vajcom. Navrch zemiakov pridajte na plátky pokrájaný camembert. Dajte piecť do rúry do strednej polohy na ďalších 30 minút pri rovnakej teplote.