Ingrediencie
Postup
Najprv si zarobte na cesto. Droždie si rozdrobte do vlažnej vody, zamiešajte a počkajte, kým sa všetko nerozpustí. Do misy od robota si dajte hladkú múku, soľ, olivový olej, tymian a droždie s vodou. Mixérom nechajte vyhniesť cesto, ktoré potom nechajte pod utierkou na teplom mieste hodinu kysnúť.
Medzitým si olivy a paradajky zlejte a nakrájajte na drobné kúsky.
Po tom, čo je cesto nakysnuté, dajte do cesta všetky sušené paradajky a olivy, nechajte robotom cesto ešte chvíľu premiešať a potom si ho rozdeľte na 6 rovnako veľkých kúskov.
Z každého kúska vytvorte placku zhruba 2 cm hrubú a dajte ju na papier na pečenie. Prikryte utierkou a nechajte ešte 20 minút kysnúť.
Nakysnuté placky potrite olivovým olejom a posypte trochou hrubozrnnej soli. Plech dajte do vopred vyhriatej rúry na 230 °C a placky pečte 10 minút.
Po upečení ich nechajte chvíľu vychladnúť a podávajte k syrom a vínu.