Ingrediencie
Postup
POSTUP:
Poďte s nami vyskúšať recept na najlepšie fašírky vyprážané na panvici.
- Rožok nakrájajte na malé kocky. Kúsky rožka namočte do mlieka.
- Zo zvyšných ingrediencií pripravte mäsovú zmes, do ktorej pridajte aj namočený rožok v mlieku.
- Z mäsovej zmesi tvarujte placky, obaľte ich v strúhanke a vyprážajte na rozpálenej panvici v masti z oboch strán dozlatista.
Pripravte si menšiu a veľkú misu.
Do menšej misy si nakrájajte na malé kocky niekoľko dní starý rožok. Kocky rožka zalejte troškou mlieka a nechajte krátko nasiaknuť tak, aby bol mliekom nasiaknutý naozaj každý kúsok.
Olúpte cibuľu a nakrájajte ju najemno. Dva strúčiky cesnaku prelisujte.
Do veľkej misy vložte hovädzie aj bravčové mleté mäso. Mäso ochuťte 1 lyžičkou soli, 1/2 lyžičky čierneho korenia, pridajte 1 lyžicu majoránu, pokrájanú cibuľu aj prelisovaný cesnak. Pridajte vajce, horčicu a kocky namočeného rožka.
Suroviny dôkladne premiešajte.
Z mäsovej zmesi teraz môžete tvarovať fašírky. Tradičná fašírka by mala byť aspoň 1 cm vysoká. Každú fašírku obaľujte v strúhanke zo všetkých strán.
Na panvici si rozpusťte masť a smažte fašírky z oboch strán pri strednej teplote.
K tradičným fašírkam sa hodí zemiaková kaša. Podávajte ich teplé.
Tipy a rady na záver
Aby boli fašírky šťavnaté, je potrebné vytvoriť studenú mäsovú zmes. Všetky suroviny si teda vyberte z chladničky tesne pred prípravou mäsovej zmesi. Fašírky nám chutia s mrkvovo-zemiakovou kašou. Zemiaky dajte variť spolu s pokrájanou mrkvou a potom spolu vyšľahajte na kašu, ako ste zvyknutí. Určite si túto variáciu chutí u vás doma obľúbite.