Dukátové buchtičky s vanilkovým krémom

3 hlasů
Tlačiť Tisknout

Ingrediencie

Postup

POSTUP NA BUCHTIČKY

Polovicu mlieka ohrejte na teplotu tela a pridajte doň cukor. Premiešajte, kým sa cukor nerozpustí. Potom pridajte rozdrobené droždie a nechajte na teplom mieste vzísť kvások.  

Do misy robota dajte múku, zostávajúce mlieko, vajce, rozpustené maslo s izbovou teplotou, soľ a kvások. Pomocou robota nechajte vyhniesť krásne jemné cesto, ktoré nechajte v nádobe na teplom mieste pod utierkou kysnúť asi 30 minút.  

Po vykysnutí cesta ho rozdeľte na 6 približne rovnako veľkých kúskov. Z každého kúska vytvarujte hada asi 3 cm hrubého a odkrajujte z neho 3 cm dlhé kúsky.  

Buchtičky ukladajte na plech vymastený maslom. Poriadne ich potrite rozpusteným maslom a nechajte v plechu pod utierkou kysnúť ešte 20 minút.  

Po vykysnutí ich dajte piecť do rúry vopred vyhriatej na 180 °C a pečte ich 30 minút. Po upečení ich nechajte zľahka vychladnúť a potom ich natrhajte na jednotlivé kúsky.  

POSTUP NA VANILKOVÝ KRÉM

Do 200 ml mlieka nasypte vanilkový puding a poriadne premiešajte, aby sa prášok rozpustil.  

V hrnci na miernom plameni ohrejte zvyšok mlieka. Len čo je mlieko horúce, pridajte cukor.  

Miešajte, kým sa cukor nerozpustí. Hneď ako sa cukor rozpustí, začnite postupne za stáleho miešania prilievať mlieko s pudingom.  

Je dôležité stále miešať, aby sa vám v mlieku neurobili hrudky. Na záver pridajte maslo a rum. Dôkladne miešajte a krátko povarte.

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu