Ingrediencie
Postup
Hovädzie mäso rozdeľte na dva diely a rukami vytvarujte vysoké placky veľkosti žemlí. Hovädzie placky do hamburgerov osoľte a okoreňte z oboch strán. Mäsové placky grilujte na grile z oboch strán, z každej strany 2 minúty. Za ten čas sa mäso zatiahne zvonku a vnútri zostane krásne šťavnaté. Na horúce mäso položte opečenú slaninu s plátkami čedaru, ktorý na mäse a slanine krásne povolí.
Žemle rozrežte a z vnútornej strany ich na minútku položte na gril. Chrumkavé celozrnné žemle sú pre poctivý domáci hamburger skvelou voľbou, a navyše sa chrumkavé žemle len tak ľahko nerozmočia.
Následne žemle potrite barbecue alebo inou obľúbenou omáčkou. Na omáčku položte pekinskú kapustu, potom plátky paradajky, grilované mäso so slaninou a povoleným čedarom, cibuľu, kolieska uhoriek a pridajte opäť omáčku. Teraz už len zakončite hamburger druhou polovicou žemle a spojte ho špajľou.
Domáci hamburger ihneď podávajte. Dobrú chuť.