Ingrediencie
Postup
Do veľkej misy nasypte sypké ingrediencie (múku so štipkou soli, práškový cukor a sušené droždie) a dobre premiešajte.
K sypkým ingredienciám pridajte vajce, rum, maslo a teplé mlieko. Vareškou alebo lyžicou spracujte na hladké redšie cesto.
Cesto nechajte odpočinúť a nakysnúť. (V chladnejšom období ho určite zakryte utierkou.) Postačí mu 30 minút.
Odpočinuté cesto si preložte do zdobiaceho vrecúška a s jeho pomocou cesto vytlačte do pripraveného plechu na donuty, ktorý ste vymazali olejom a vysypali múkou.
Zapnite si rúru na 175 stupňov. Len čo je vaša rúra pripravená, dajte do nej donuty piecť. Pečte ich 7 minút pri 175 stupňoch, potom teplotu znížte na 165 stupňov a pečte ďalších cca 7 minút.
Donuty nechajte vychladnúť na mriežke. Po vychladnutí ich môžete ozdobiť polevou a ľubovoľným cukrárskym zdobením.